Pasztet paprykowy wegetariański




 

POTRZEBA:

Warzywa pokrojone w paski 250 dag

Cebula 1szt.

Fasola biała 1 puszka

Papryka 1 szt.

Ryż 1 woreczek

Mąka ziemniaczana 2 czubate łyżki 

Przyprawa Kucharek

Maggi

Papryka wędzona 

Sól, pieprz do smaku

Olej 2 łyżki 

Olej do smażenia 

WYKONANIE:

Rozgrzać tłuszcz na patelni. Podsmażyć cebulę, dodać warzywa i paprykę z przyprawa kucharek i maggi. Smażyć do miękkości papryki tj.  ok. 10 min. Wszystko przełożyć do wysokiego naczynia/garnka. Dodać odsączoną fasolę.   W międzyczasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Ostudzonym dodać do naczynia. Dodaj paprykę wędzoną, pieprz i sól jeśli trzeba oraz 2 łyżki oleju.  Wszystko zblendować. Następnie dodać mąkę i wymieszać oraz jajka i wymieszać. Formę  keksówkę wyłożyć papierem i wlać masę. Rozgrzać piekarnik termoobieg do 180 st. włożyć pasztet i piec 70 minut. Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce.































Komentarze