POTRZEBA:
Warzywa pokrojone w paski 250 dag
Cebula 1szt.
Fasola biała 1 puszka
Papryka 1 szt.
Ryż 1 woreczek
Mąka ziemniaczana 2 czubate łyżki
Przyprawa Kucharek
Maggi
Papryka wędzona
Sól, pieprz do smaku
Olej 2 łyżki
Olej do smażenia
WYKONANIE:
Rozgrzać tłuszcz na patelni. Podsmażyć cebulę, dodać warzywa i paprykę z przyprawa kucharek i maggi. Smażyć do miękkości papryki tj. ok. 10 min. Wszystko przełożyć do wysokiego naczynia/garnka. Dodać odsączoną fasolę. W międzyczasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Ostudzonym dodać do naczynia. Dodaj paprykę wędzoną, pieprz i sól jeśli trzeba oraz 2 łyżki oleju. Wszystko zblendować. Następnie dodać mąkę i wymieszać oraz jajka i wymieszać. Formę keksówkę wyłożyć papierem i wlać masę. Rozgrzać piekarnik termoobieg do 180 st. włożyć pasztet i piec 70 minut. Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz