POTRZEBA:
Mieszanka grzybowa na patelnię w zalewie 1 słoik (Makro Chef)
Cebula 1 szt.
Śmietana Rama Professional 150ml
Zielona pietruszka pokrojona 1 garść (opcjonalnie suszona)
Zupa borowikowa Winiary 2 łyżki proszku
Woda 1/2 szklanki
Olej do smażenia
Sól, pieprz do smaku
WYKONANIE:
Do rondla dodać olej i podgrzać. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do rondla, posolić, zeszklić cebulę. Na sitko wyłożyć grzyby i odsączyć z zalewy. Następnie dodać do rondla, jeśli potrzeba to je pociąć na mniejsze części i dusić przez ok. kwadrans. W międzyczasie do wody dodać proszek grzybowy i starannie wymieszać, by nie było grudek, dodać śmietanę i wszystko jeszcze raz wymieszać. Wlać do rondla. Całość wymieszać. Gotować jeszcze przez 10 min., doprawić solą i pieprzem. Na koniec, po wyłączeniu pola pod rondlem, dodać pietruszkę. Dzisiaj sosem polałam kawałki placka ziemniaczanego.
Komentarze
Prześlij komentarz