POTRZEBA:
Papryka czerwona średnia szt . 1
Ryż 1/2 torebki
Boczniaki duże 4 szt.
Natka pietruszki pokrojona mrożona 1 garść
Czosnek 1 ząbek
Parmezan tarty
Sól, pieprz do smaku
Papier do pieczenia
WYKONANIE:
Opłukać paprykę przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Ugotować ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć pokrojone nożyczkami boczniaki, łącznie z łodygami. Posolić, popieprzyć, dodać posiekany drobno czosnek i smażyć do miękkości ok. 10 minut. Do miski z ryżem dodać boczniaki oraz narkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić połówki papryki. Następnie na papierze ułożyć papryki, wierzch posypać serem, polać tłuszczem i szczelnie zawinąć. Ułożyć na talerzu Crisp i piec przez 12 minut (3 min/1 połówkę papryki). Paprykę podaję z tłuczonymi ziemniakami, polaną sosem pomidorowym lub koperkowym.
Komentarze
Prześlij komentarz