Papryka nadziewana boczniakami z ryżem

 


POTRZEBA:

Papryka czerwona średnia  szt . 1

Ryż 1/2 torebki

Boczniaki duże 4 szt. 

Natka pietruszki pokrojona mrożona 1 garść

Czosnek 1 ząbek

Parmezan tarty

Sól, pieprz do smaku


Rama Culinesse

Papier do pieczenia 

WYKONANIE: 

Opłukać paprykę przekroić wzdłuż i  usunąć   gniazda nasienne. Ugotować ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć pokrojone nożyczkami boczniaki, łącznie z  łodygami. Posolić, popieprzyć, dodać posiekany drobno czosnek i smażyć do miękkości ok. 10 minut. Do miski z ryżem dodać boczniaki oraz narkę i wymieszać. Nadzieniem wypełnić połówki  papryki. Następnie na papierze ułożyć papryki, wierzch posypać serem, polać   tłuszczem i szczelnie zawinąć. Ułożyć na talerzu Crisp i piec przez 12 minut (3 min/1 połówkę papryki). Paprykę podaję z tłuczonymi ziemniakami, polaną sosem pomidorowym lub koperkowym.














Komentarze