POTRZEBA:
Romanesco mrożone 150 - 200 g
Jaja vege 2 szt. (wg przepisu na opakowaniu)
Czosnek 2 ząbki
Mąka 2 łyżki
Pieprz, sól do smaki
Czosnek staropolski (zawiera kminek)
Rama Culinesse do smażenia
WYKONANIE:
Romanesco zamrożone wkładam do naczynia, lekko solę i gotują w mikrofali na najwyższej mocy (1000) przez 4 - 5 minut do postaci al dente. Następnie siekam na drobne kawałeczki, dodaję mąkę, jaja vege (przygotowane wcześniej wg przepisu), posiekany drobniutko czosnek, wszystkie przyprawy i dobrze wszystkie składniki mieszam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i formuję placki. Smażę z obu stron na złoty kolor. Następnie układam placki na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, by odsączyć tłuszcz. Układam na tworzy i podaję z jogurtem, dipem czy keczupem.
Komentarze
Prześlij komentarz