POTRZEBA:
Tortilla placek 1 szt. średnica 20cm
Składniki do położenia 4 różne
Przyprawy ulubione
WYKONANIE:
Placek tortilli naciąć wzdłuż jej promienia. Następnie położyć na każdej ćwiartce wybrane składniki. Przynajmniej na jednej ser. Ja położyłam ser topornym w plastrze Cheddar, obok roślinne „mięso” mielone, obok twarożek Almette ze szczypiorkiem, dalej pokrojony por. Zaczęłam składanie od ćwiartki z Cheddarem. Po złożeniu wszystkich ćwiartek układam tortillę na rozgrzanym grillu elektrycznym. Po 2-3 minutach gotowe . Smacznego!
Skomentowałam na fb, tu dodam, że 'odkryłam' ostatnio tofu:) z cudzysłowem, bo oczywiście tofu znałam, ale nie wiedziałam jak stosowac i co zrobić, zeby miało smak. Małgosia z bloga 'to przeczytałam'(znasz, jak sądzę) podrzuciła link do 'pierogów z kimchi' na yt (może kojarzysz) i wsiąkłam:) i adaptuję niektóre przepisy, ostatnio ten, polecam https://tiny.pl/9jjnk
OdpowiedzUsuńTo w zasadzie nic rewolucyjnego, ale tofu sprawdza sie znakomicie (zwłaszcza takie o z czosnkiem).
Dzięki za komentarz. Tofu jadłam dawniej, niestety odrzuciło mnie, podobnie jak do soi. Ja też czasem korzystam z przepisów innych i je zmieniam pod siebie. Najbardziej jednak Kubie sama kombinować dla siebie.
UsuńAle inspiracje sa potrzebne:)
UsuńDokładnie 😊
Usuń