Papryka nadziewana kaszą gryczaną i pieczarkami

 

 POTRZEBA:

Papryka czerwona  3 szt.

Kasza gryczana 1 woreczek

Pieczarki 160 dkg

Cebula 1 szt.

Sól, pieprz, papryka wędzona  

Tłuszcz do smażenia 

Papier do pieczenia, ręcznik kuchenny 


WYKONANIE:

Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu i dodać do miski. Opłukać paprykę, wydrążyć gniazda nasienne, ew.przekroić wzdłuż. Pieczarki opłukać, osuszyć ręcznikiem  kuchennym. Pieczarki i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu,  dodać do  miski. Dodać przyprawy. Wszystko wymieszać i nadziać papryki. Papier polać tłuszczem i ułożyć papryki. Szczelnie zawinąć i ułożyć na talerzu CRISP. Piec w mikrofalówce na opcji CRISP ustawiając czas na 3 min./na 1 połówkę papryki. W międzyczasie przygotować ulubiony sos. Ja przygotowałam sos grzybowy. 









Komentarze