POTRZEBA:
Papryka czerwona 3 szt.
Kasza gryczana 1 woreczek
Pieczarki 160 dkg
Cebula 1 szt.
Sól, pieprz, papryka wędzona
Tłuszcz do smażenia
Papier do pieczenia, ręcznik kuchenny
WYKONANIE:
Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu i dodać do miski. Opłukać paprykę, wydrążyć gniazda nasienne, ew.przekroić wzdłuż. Pieczarki opłukać, osuszyć ręcznikiem kuchennym. Pieczarki i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać do miski. Dodać przyprawy. Wszystko wymieszać i nadziać papryki. Papier polać tłuszczem i ułożyć papryki. Szczelnie zawinąć i ułożyć na talerzu CRISP. Piec w mikrofalówce na opcji CRISP ustawiając czas na 3 min./na 1 połówkę papryki. W międzyczasie przygotować ulubiony sos. Ja przygotowałam sos grzybowy.
Komentarze
Prześlij komentarz