arbuz z migdałami na ciepło



Arbuz zwany też kawonem, chociaż mało kto z młodych ludzi tę druga nazwę zna,  zawiera 97% wody czyli tyle samo co ogórek. Ponieważ ogórek zielony robię na ciepło, uznałam, że arbuz też się nada i dziś spróbowałam. PYCHA! Naprawdę!
Potrzeba:
arbuz bez skóry -  1/4 część tej olbrzymiej jagody;)
cukier wanilinowy -  1/2 opakowani
migdały płatki - 1/2 szklanki
olejek migdałowy - 1 kropla
masło - 2 łyżki
Wykonanie:
Na patelni rozpuszczam masło, wkładam migdały i prażę na złoty kolor. Następnie wsypuję cukier, dodaję olejek migdałowy i mieszam do rozpuszczenia cukru.   Wkładam pokrojony miąższ arbuza, bez białych części. Smażę składniki mieszając do czasu, aż kawałki arbuza będą ciepły w środku.


Komentarze