Pyszny seler smażony

Potrzeba:
Seler - 1/2 dużego
Olej - 4 łyżki
Tymianek suszony 1 łyżeczka
Papryka mielona słodka 1 łyżka
Czosnek suszony 1 łyżka
Sól, pieprz do smaku 
Seler opłukać, podzielić na pół. Obrać połowę, pamiętając o wycięciu ciemnych części, bo pozostają twarde. Trzymając seker w dłoni ścinać nożem cienkie plasterki. Seler posolić. Wziąć rondelek i rozgrzać w nim tłuszcz. Włożyć seler, dodać wszystkie przyprawy i smażyć od czasu do czasu mieszając. Po ok. 10-15 minutach potrawa jest gotowa. Najlepiej lubię al dente.  Nie przypomina smakiem selera, który nie jest zbytnio lubiany. Ja do tej pory nie znosiłam jego specyficznego smaku.

Komentarze