Rulon jajeczny z papryka i pomidorem

 


POTRZEBA:

Jajo L 1 szt. 

Papryka pieczona ze słoika (z Aldi)  1/2 papryki 

Pomidory w oleju suszone 2 kawałki

Szczypiorek posiekany 1 łyżka

Masło Lurpak czosnkowe z (Aldi)

Keczup Heintz ostry 

Pieczywo chrupie wieloziarniste  1 kromka

Czarnuszka 1/2 łyżeczki 

WYKONANIE:

Paprykę, pomidory, szczypior, masło umieścić na rozgrzanej patelni i czekać do rozpuszczenia masła. Całe jajo wbić do naczynia i rozstrzepać  widelcem, następnie wylać na składniki znajdujące się na patelni. Nie solić, gdyż masło jest słone. Gdy jajko zaczyna się ścinać, zacząć zwijać rulon. Gotowy,  przełożyć delikatnie na talerz, posypać pieprzem i czarnuszka oraz polać keczupem. Świetnie smakuje z pieczywem chrupkim. 





















Komentarze