POTRZEBA:
Brokuły mrożone 150g
Szparagi białe w zalewie 330g
Majonez pół słoika małego
Czosnek duży ząbek 1 szt.
Ocet jabłkowy 1 łyżka
Pieprz, sól, cukier do smaku
(Jaja 2 szt. - opcja)
WYKONANIE:
Zamrożone brokuły umieszczam w naczyniu, solę i gotuję w mikrofali przez 3 minuty na najwyższej mocy do postaci al dente. Rozdrabniam różyczki brokuła na malutkie cząstki. Odsączam szparagi i tnę nożyczkami je na 1,5 - 2 cm kawałki. Brokuły i szparagi wkładam do miski i dodaję majonez, następnie posiekany czosnek i przyprawy. Wszystko mieszam i gotową sałatkę wkładam do lodówki na 2 h.
Uwaga: Jeśli ktoś może jeść jajka warto dodać 2 jaja ugotowane na twardo i drobno pokrojone w kostkę.
Komentarze
Prześlij komentarz