Placuszki z kaszy gryczanej i cukinii

 


Potrzeba:

100g ugotowanej kaszy gryczanej

1 mała cukinia

1/2 łyżeczki drobno posiekanej czerwonej papryki habanero (bardzo ostra)

2 łyżki mało pszennej 

Sól, pieprz młotkowany

1 łyżka  przyprawy w płynie Kucharek

Rama Culinesse do smażenia 

Wykonanie:

Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w bardzo cienkie  plasterki. Do miski włożyć  ugotowaną kaszę. Dodać cukinię, paprykę, jaja, mąkę, pieprz, sól, przyprawę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Na rozegranym  tłuszczu umieszczać 3 lub 4 placki, w zależności od preferowanej wielkości. 

Placki można podać do sałaty, polane sosem np. grzybowym, pomidorowym tylko  śmietaną. Są pyszne!







 



Komentarze